Ethel, povestea unei fiice

Publicat la: 9:03 - 04.09.2012 de Andreea Sterea

ethelÎn ”Ethel”, un nou documentar HBO care a avut premiera la festivalul Sundance, ne este prezentată povestea familiei Kennedy din prisma moștenirii lăsată de Robert F. Kennedy, asasinat în 1968 în timp ce se afla în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale.

Ethel Skakel l-a cunoscut pe Robert F. Kennedy în timpul unei excursii la ski în Canada în iarna anului 1945. La acea vreme, Robert avea o relație cu sora lui Ethel, Patricia. Când povestea dintre cei doi s-a încheiat, Robert și Ethel au început să se întâlnească și devină un cuplu.

Pe lângă aspectele ce țin de viața publică a familiei Kennedy, documentarul de 95 de minute prezintă viața soției lui Robert și a fost regizat de Rory Kennedy, fiica acestora și câștigătoare a Premiului Emmy. Un portret de familie complex, documentarul o prezintă pe Ethel nu numai ca mamă, dar și ca soție de politician, precum și viața ei de după asasinat. Rămasă singură să crească 11 copii, Ethel Kennedy este descrisă ca o forță a naturii ce a impresionat prin caracterul ei de fier și prin umanitatea care nu au părăsit-o niciodată. Filmul spune o poveste din punct de vedere personal și dă o viziune intimă asupra unei dinastii politice care a influențat istoria lumii.

Tags: , , ,


Lasă un comentariu