Festivalul de teatru Undercloud: aplauze la scenă deschisă

Publicat la: 12:06 - 04.09.2012 de admin

Coperta Povesti din al noualea cerEdiţia a V-a UNDERCLOUD, festival de teatru independent care pune în scenă cele mai bune producții din stagiunea prezentă a teatrelor independente din București, se desfășoară la Clubul Țăranului Român (Muzeul Țăranului Român), în perioada 3 – 13 septembrie.

Anul acesta vine cu surprize plăcute pentru fanii festivalului: este prima ediție – concurs și pentru prima dată evenimentul are și un Președinte Onorific în persoana regizorului Andrei Șerban.

O altă surpriză plăcută este prezența printre cele 21 de spectacole și a unor piese internaționale consacrate, cum ar fi ”Monoloagele vaginului”, piese românești premiate, cum este ”Dragonul de aur”, dar și piese proaspete, cum este ”Aplauze pentru Lena”, apărută în primăvara acestui an în volumul de dramaturgie ”Povești din al nouălea cer” de Valentin Nicolau.

”Aplauze pentru Lena” este specială din mai multe motive: în primul rând, are un singur act, iar în cadrul festivalului va fi prezentată sub forma de spectacol de lectură cu durata de o oră. Personajele Elena și Dinu, interpretate de Pușa Darie și Marius Manole, vor spune o poveste cel puțin bizară: un bărbat și-a pierdut soția la poker. De aici, suntem incitați să devenim martorii muți ai unei istorii amoroase, versatil ascunse în spatele unui joc de măști.

Ce aduce Valentin Nicolau nou în teatrul românesc este o viziune radiografică a societății actuale, cu defectele și umorul ei, dar mai ales cu zbuciumul ei interior, reflectat asupra individului și a structurii de bază a acestuia.

Volumul ”Povești din al nouălea cer” propune o abordare curajoasă a marilor drame ale omului, iubirea și credința, dar lansează și o provocare: observația cu ochi de Argus a circului mediatic și a celui politic autohton, analizate cu o fină ironie. Pe lângă piesa din cadrul festivalului Undercloud, volumul le oferă cititorilor și o incursiune în realitatea contemporană românească, tragică și comică în același timp.

Piesa ”Aplauze pentru Lena” își așteaptă spectatorii marți, 4 septembrie, de la ora 21.30. Ni se promite o oră de artă adevărată și introducerea în opera unui dramaturg român de excepție.

Biletele se găsesc la Info Point Undercloud zilnic, între orele 14:00 – 21:00, sau online pe Bilete.ro şi Vreaubilet.ro.

Tags: , , ,


Lasă un comentariu