Redirectionarea impozitului din veniturile persoanelor fizice – Destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual

Publicat la: 14:38 - 03.05.2012 de admin

Stimate client,

Va propunem un parteneriat pentru a sustine impreuna  activitatea Asociatiei EstEtica – asociatie care promoveaza impreuna cu Nemira moralitatea in cultura si in societate.

Pentru aceia dintre Dvs. care doresc sa redirectioneze 2% din impozitul anual,  am atasat prezentei scrisori, formularul ce trebuie completat.

Pentru mai multe detalii va rugam sa cititi textul de mai jos.

Va multumim pentru decizia Dvs.

Cu consideratie,

Echipa Nemira

 

Redirectionarea impozitului din veniturile persoanelor fizice -  Destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual

Prin intermediul prevederii din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta!

Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2011, sa sprijiniti activitatea Asociatiei Est Etica, completati si transmiteti, pana la data de 25 mai 2012, doar unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati:

a. daca aveti doar venituri din salarii folositi Formularul 230 si completati, citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2011, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2011, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

b. daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc) folositi Formularul 200. Anul la care se face referire in declaratie este 2011, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2011, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III “Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.

Ambele formulare sunt atasate prezentei scrisori.

Formularul 230

Formularul 200Lasă un comentariu